Halott lakás javítása

H

Ha Ön egy régi épületben lévő lakás tulajdonosa, akkor annak javítása meglehetősen összetett és specifikus. Ennek azonban van értelme, mert ez a ház lehet a családi fészke és a rokonok emléke, történelmi és kulturális értéket képvisel, és nem mindenki szeretne új épületben élni. Ebben a cikkben azt fogjuk kitalálni, hogyan kell helyesen elvégezni egy nagyobb felújítást egy „megölt” lakásban, mik a buktatói, és hogyan kerüljük el az esetleges hibákat.

Zátonyok egy meggyilkolt lakás javítása közben

  1. Lehet, hogy a lakás leromlott állapotú, ami azt jelenti, hogy fel kell készülnie arra, hogy kommunikációs és vízvezetéki problémák vannak. Az elkorhadt csövek szivárgást vagy akár egész áradást is okozhatnak a lakásban.
  2. A régi alap házaiban vannak kombinált fürdőszobák, amelyeket meg szeretne osztani. Az átépítés összehangolása további bonyolultságot és időt pazarol.
  3. A rossz állapotú elektromos vezetékek szintén veszélyesek a lakás működésére. A rövidzárlat és a tűz elkerülése érdekében a lehető leghamarabb ellenőrizni és szükség esetén ki kell cserélni.
  4. Egy régi szobában lehet régi fapadló. Az ilyen bevonat nem a legmegbízhatóbb, ezért szükséges a keret újjáépítése és kitöltése.

A költségkeret kialakítása

Egy régi lakás sajátossága az átalakítás költségeinek kiszámíthatatlansága. Ezért nehéz előre megtervezni a javítások költségvetését. Készüljön fel a különféle “meglepetésekre”, amelyek a folyamat során nyílnak meg. Például falak megerősítése vagy új építése. Előfordulhat, hogy állapotuk nem látszik a tapéta és a vakolat alatt.

Hol kaphat javítási ötleteket

Ha lakásfelújítást tervez, előzetesen referenciákat (ötleteket) kell találnia a jövőbeli lakásokhoz. Ez segít Önnek és a tervezőnek is, ha lakásfelújítási vállalkozót vesz fel. Szerencsére ma már rengeteg információt találhat különféle forrásokban: a papír dizájnmagazinoktól a speciális weboldalakig és közösségi hálózatokig. Beszéljünk néhány forrásról, amelyek hasznosak lehetnek, ha ötleteket találhat egy lakás tervezéséhez és felújításához.

Legnépszerűbb tervezési webhelyek – Design Milk, Inmyroom, Apartmanterápia. Nemcsak gyönyörű, inspiráló képeket talál rajtuk, hanem praktikus javítási tippeket és hasznos trükköket is, amelyek segítségével sok hibát elkerülhet.

A Pinterest-forrás katalógusszerűen készült, ahol kereshet és gyűjthet képeket a világ minden tájáról bármilyen témában. Ha kedvel egy lakásban egy bizonyos stílusú belső teret – például a boho-t vagy a shabby chic-et, akkor ízlése szerint ötletek egész gyűjteményét írhatja be az oldalra, mentheti el és használhatja ezt a tematikus gyűjteményt javításokhoz.

Az Instagram közösségi hálózat régóta ismert az egész világon. A hashtagek segítségével itt rengeteg példát találhat lakástervezéshez. Ha pedig előfizet az ötletekkel rendelkező fiókokra, naponta megkaphatja hírfolyamában gyönyörű környezettel rendelkező hírek és gyűjtemények egy részét.

Keressen mindenféle aktív és “élő” fórumot a javítás és az építkezés témájában, ahol számos kérdést megvitathat, és tanácsot kérhet olyan “tapasztalt” emberektől, akik halott lakásokat javítottak.

A legfontosabb, hogy keresgélj és meríts ihletet!

Kihez forduljak a javításokkal kapcsolatban, és szükséges-e?

Konzultanom kell valakivel, ha új életet szeretne adni egy régi, meggyilkolt lakásnak, vagy mindent megtehet maga? Ha nincs építő-szerelői tapasztalata, jobb, ha egy meggyilkolt lakás újjáépítését szakemberekre bízza. Így biztosan nem tesz kárt otthonában. Egyedül szinte lehetetlen megbirkózni a ház leromlott állapotával – még a padló felnyitása is kemény munka, amit érdemes szakemberekre bízni.

Egy meggyilkolt lakás javításának eljárása a következő:

  1. Először is, ha átépítésre van szükség, a falakat és válaszfalakat le kell bontani, a padlót kinyitni, a falburkolatot (tapéta, vakolat, festék) eltávolítani.
  2. Ezután a szellőzés, az elektromos vezetékek, a csővezeték, a szellőző felszerelése történik.
  3. A következő szakaszban az ajtókat, ablakokat, ablakpárkányokat szerelik fel. A falak kiegyenlítve, a padlóesztrich készül.
  4. A mennyezet felszerelése folyamatban van. A padló kiegyenlítése és a mennyezet beépítése között egy hét szünet szükséges.
  5. Ezt követően – falburkolatok, csempék, linóleum vagy laminátum lerakása.

Fő és kiegészítő munkák ellenőrző listája

Nézzük meg, milyen szabályokat kell betartani egy régi épületben lévő lakás javítása során. Nincs belőlük olyan sok, koncentráljunk a legfontosabbakra.

1) Állítsa be a kötelező felújítási költségvetést

Korábban írtunk arról, hogy egy meggyilkolt lakás javítására nem lehet költségvetést tervezni, hiszen különféle meglepetések és további szakaszok nyílhatnak a folyamat során. A javítás megkezdése előtt azonban listát kell készítenie, és meg kell határoznia a kötelező munkák listáját – pontosan mit kell tenni. Válassza ki a befolyásolható költségtételeket (például válasszon olcsóbb építőanyagokat).

2) Készítsen tervezési projektet

A javítás után elérni kívánt eredményt előre meg kell tervezni. Ez segít felvázolni a szükséges munkatervet. A javítási folyamat során végzett változtatások plusz pénzt, idegeket és időt költenek.Ezért ne utasítson vissza egy olyan tervezési projektet, amelyet olyan szakemberek végezhetnek el, akik ismerik a lakásfelújítás tervezésének minden árnyalatát és bonyolultságát.

3) Távolítsa el a nagyobb felületeket, ha azok rossz állapotban vannak

Ha a ház sok éves, és a csöveket és a villanyokat sokáig nem cserélték, ez némi veszélyt jelent. A régi vezetékek tüzet okozhatnak, a csövek áttörhetnek és eláraszthatják otthonát. Ezért jobb leszerelni a régi kommunikációt, és újakra cserélni.

A lakásban megtarthatja a stukkó díszlécet vagy bármilyen történelmi belső elemet. De az “életfenntartó rendszerek”, amelyek esetleg megsemmisült állapotban vannak, megújíthatók.

4) Készüljön fel a további javításokra

Nem minden építési és javítási munka azonnal nyilvánvaló. A javítás egyes szakaszai pedig drágábbak és nehezebbek lehetnek a vártnál. Talán nem tervez nagyobb javításokat egy halott lakás átépítésével, és nem látja ennek értelmét. De mi van, ha ez a tervei közé tartozik? Készüljön fel a magas költségekre és a szétszerelés során felmerülő további bonyolultságra. Egy régi házban a padlóbontás hosszas egyeztetést igényel a szükséges hatóságokkal, és a szétszerelés az építési hulladék elszállítására szolgáló konténerek bérlésével drágább lehet. Vagy például a „meleg” padló mindig nagyon kellemes eleme az otthoni kényelemnek. De amikor egy halott lakásban kinyitják a régi padlókat, kiderülhet, hogy szükség van rejtett munkára – a padló megerősítésére vagy javítására.

Nem szabad reménykednie egy meggyilkolt lakás olcsó és minőségi javításában, bár többféle lehetőség is lehetséges. Sokkal fontosabb a minőség, hogy ne kelljen rendszeresen átépíteni a lakást. De szakembercsapat munkájának megrendelésével mindent átfogóan megtehet, és időt és anyagokat takarít meg. Válassza ki a legjobban teljesítőket!

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии