Lakások nagyjavítása

L

Ebben a cikkben kitaláljuk, melyek a lakások nagyjavításának jellemzői, és mire kell figyelnie az események sorozatának tervezésekor. Egy lakás felújítása sokszor meglehetősen nagy kiadásokat igényel, ami csökkenthető, ha szakemberekhez fordul, és megfelelő módon közelít otthona felújításához.

Mi az a nagyjavítás

A lakás felújítása egy lakás lépcsőzetes átalakítása, amely nemcsak a berendezési tárgyak, bútorok cseréjét, hanem az elhasználódott elemek és a kommunikáció cseréjét is magában foglalja. Mi különbözteti meg egy lakás nagyjavítását a lakások helyreállításával és felújításával kapcsolatos egyéb munkáktól?

A nagyjavítás során végzett munka típusai

A lakások nagyjavítása minden típusú munka gondos tervezésével kezdődik. Annak érdekében, hogy ne húzódjon el sok évig, nagyon óvatosan és felelősségteljesen kell megközelítenie a folyamatot.

A lakások nagyjavítása a tervezési projekt kidolgozásával és jóváhagyásával kezdődik. Előzetesen fel kell vázolni a kívánt eredményt, és minden részletet le kell írni: a fontos szerkezeti részletektől a felhasználni kívánt anyagokig és színekig. A nagyjavítás költségeinek becsléséhez számos paramétert kell figyelembe venni: minden mérést, rajzot, szükséges lépést, végrehajtásuk sorrendjét, a felhasználandó anyagokat, a lépések elvégzésének idejét és egyéb költségeket.

A nagyjavítás abban különbözik, hogy nemcsak a megjelenést, hanem a lakás geometriáját is teljesen megváltoztathatja. Ha meg akarja változtatni az elrendezést, jelentős beavatkozásra van szüksége a helyiség funkcionalitásában. Egyes falak lebontása további jóváhagyásokat igényelhet.Az ilyen munkát a közművekkel és a felügyeleti hatóságokkal egyeztetik. A dokumentáció összegyűjtése hosszú folyamat, amely türelmet, tapasztalatot és tudást igényel.

Ezután a régi kommunikáció cseréjét hajtják végre: felszállók, elektromos vezetékek, vízvezetékek, szükség esetén a fűtési rendszerek átadása. Az átépítés segít megerősíteni a lakás víz-, hő- és hangszigetelését. Az aljzatok és kapcsolók elhelyezése is az új elrendezés figyelembevételével történik. Lehetőség van elektromos mérőeszközök cseréjére is.

A következő szakaszban a régi ablakokat és ajtókat leszereljük, és újakat szerelünk be. Folyamatban vannak a befejező munkák – falak kiegyenlítése és gittelése, falak tapétázása vagy festése, mennyezet, padlóburkolatok befejezése, radiátorok, fűtési csövek festése, nyílászárók festése, fürdőszobák felszerelése stb.

A javítás utolsó szakaszában az építési hulladékot elszállítjuk, a lakásban általános takarítást végeznek, az objektum átadható a megrendelőnek.

Mennyibe kerül egy nagyjavítás

Hogyan határozható meg egy lakás nagyjavításának ára és a szükséges munkák hozzávetőleges becslése. A számítás meglehetősen egyszerűnek tűnhet: az emeletenkénti négyzetméterár osztva a lakás területével. Az árak azonban a városban nagymértékben változnak: között négyzetméterenként és még több minden anyaggal végzett javítás esetén.

Azonban minden javítás nagyon egyedi: különböző típusú felületek, technológiák. Hány rendszert kell szétszerelni a lakásban, milyen szintű javítási munkákat terveznek: standard, business class vagy exkluzív? A bizonytalanságok és a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a javítás megkezdése előtt részletes becslést készítenek minden költséggel, amelyet a szerződéshez csatolnak.

A nagyjavítás árának meghatározásához figyelembe kell venni: a lakás kezdeti állapotát és paramétereit, a szükséges munka típusát és mennyiségét, az építési és dekorációs anyagokat. Ezért a költségbecsléshez minden esetben művezetői távozás, hozzáértő felmérés és minden szükséges tényezőt figyelembe vevő részletes becslés elkészítése szükséges.

Javítási költségek

A lakások nagyjavításával kapcsolatos összes költség több kategóriába sorolható: 1) Maga a javítási munka: nagyolás és kikészítés, 2) Az összes szükséges építő- és befejező anyag beszerzése, 3) Szervezési költségek: logisztika, építési törmelék elszállítás, bútorgyűjtemény stb. .d.

Pontosan mit kell tenni a lakás nagyjavítása során, és mit lehet elhagyni? Nem szabad egyedül kitalálnia, hol vannak a tartófalak és hol nem, és megpróbálja lebontani őket. A fűtőelemek átadása is egyeztetést igényel, és tilos is lehet. Ezeket a munkákat csak szakemberekre szabad bízni.

Mire kell figyelni a javítási folyamat során

Nézzünk meg egy ellenőrzőlistát a legfontosabb szempontokról, amelyeket figyelembe kell venni egy lakás felújításának tervezésekor. Ezzel minden bizonnyal energiát, pénzügyeket és jó hangulatot spórolhatsz meg.

  1. A javításokat gondosan meg kell tervezni, vagyis mindig egy tervezési projekttel kell kezdeni, amiről a cikk elején beszéltünk. Nincsenek spontán és spontán cselekvések.
  2. Csak szakembereket bízzon meg a javítással, ezzel időt, pénzt és idegeket takaríthat meg. Olvasson véleményeket a vállalkozókról az interneten, válasszon a különböző vállalkozók közül, tekintse meg az elkészült munkák portfólióját.
  3. Tervezze meg a költségkeretét, de hagyjon további 10% tartalékot váratlan kiadásokra.
  4. Tervezze meg az ütemezett órákban elvégezhető összes „zajos” munka idejét és ütemezését. A szomszédokkal való konfliktusok elronthatják a felújított otthon örömét.
  5. A lakás minden jóváhagyatlan átépítése adminisztratív szabálysértésnek minősül, ezért a pénzbírság elkerülése érdekében az átépítést minden szükséges hatósággal egyeztetni kell: a BTI önkormányzati építészeti osztályával vagy az MFC-vel.
  6. Válasszon egy helyiséget – átmeneti tárolóhelyet, ahol a munkavégzés idejére elhelyezhet nagyobb és kisebb bútorokat.
  7. Ne felejtsen el műanyag fóliát és maszkolószalagot vásárolni a felületek és bútorok lefedésére, hogy azok ne sérüljenek meg a javítási folyamat során. A bútorok külön helyiségben való tárolása sem mindig védi meg teljesen, mert véletlenszerűen kerülhet rá por, festék- vagy lakknyom, például a folyosóról.
  8. A lakás javítási sorrendje a következő: először elkülönített szobák, majd átjárók és közös helyiségek. A folyosó felújítása folyamatban van. Így nem ronthatja el a szobák kész dekorációját, és nem csökkentheti a szennyeződést és a törmeléket. A javítási sorrend megsértése ahhoz a tényhez vezet, hogy újra kell csinálni, ami már készen van.
  9. Az aljzatok elhelyezkedését akkor kell megtervezni, amikor már megértették a bútorok elrendezését, hogy ne rontsák el a dekorációt a hosszabbítókkal. Jobb, ha 20%-kal több üzletet költ.
  10. Döntse el, hogy szüksége van-e tervezőre. Ideális, ha kulcsrakész kivitelezőket talál, akik minden tervezési megoldást a legapróbb részletekig gondosan mérlegelnek – a legbonyolultabbtól és a legkiválóbbtól a kisállat elhelyezéséig vagy a világítási rendszer átgondolásáig.A Javító Akadémiával elfelejtheti a nagyjavítási folyamatot kísérő összes nehézséget, és a munka után élvezheti a folyamatot és a kész eredményt.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии